Heinäkuinen tervehdys! Ensimmäinen lomaviikko on kohta lopuillaan. Loma alkoi kaiken kaikkiaan dramaattisissa merkeissä. Lotta-koiramme sairastui yllättäen sunnuntaina. Sillä oli lämpöä ja se oli hyvin vaisu, vetäytyi omiin oloihinsa kodinhoitohuoneeseen. Maanantaina maistui enää herkkuruoka, munakas kinkulla höystettynä. Maanantai-iltana Lotta alkoi hengittää tuhisemallla, kuin nenä olisi tukossa. Hoidin Lottaa homeopaattisesti ja Reikillä ja useat ystävämme eri puolilta Suomea lähettivät Lotalle kaukoreikiä.

Tiistaina ei maistunut enää herkutkaan. Onneksi koira joi omatoimisesti koko ajan ja se pysyi hyvin nesteytettynä. Tiistaina sitten matkalla vesikupille Lotta rojahti suorilta jaloiltaan vasemmalle kyljelleen keittiön lattialle. Hämmästyneenä Lotta katsoi meitä "Mitä ihmettä tapahtui?". Tuolloin lämpö oli huippulukemissaan, 40.4. Soitin eläinlääkärille ja hän arveli olevansa takaisin vastaanotolla navettakäynniltään klo 16 aikoihin. Kysyin ohjeet särkylääkkeen antamiseen, jotta kuume laskisi. Koska kyseessä jo iäkäs koira, en uskaltanut jäädä odottamaan ilman eläinlääkärin arviota tilanteesta.

Kello 17 aikaan sitten pääsimme eläinlääkärille. Eläinlääkäri Jenni Pihakari otti meidät vastaan. Lotalta löytyi suurentuneita imusolmukkeita kaulalta ja kainaloista. Lämpö oli taas lähtenyt nousuun, vaikka särkylääkkeestä ei ollut kulunut kuin reilu kolme tuntia. Epäilys lymfoomasta tuli eläinlääkärin mieleen, tosin hengitys- ja sydänäänet olivat täysin puhtaat, eikä vatsan palpoinnissa ilmennyt mitään poikkeavaa. Lotta sai kipulääkettä ja antibioottia injektiona. Lähdimme kotiin mukanamme lääkkeet ja ohjeena seurata tilannetta ja mahdollisesti tarkistuttaa koiran terveydentila verikokein.

Keskiviikkona Lotta oli vielä hutera liikkeiltään, mutta jaksoi kuitenkin kivuta jo portaat ylös omatoimisesti. Naudan file maistui sitten iltapäivällä jo ihan raakana! Keskiviikkoiltana Lotta sitten jo halusi tulla kanssamme nukkumaan ja jaksoi itse hypätä sänkyymme Mantan kaveriksi. Torstaina eli eilen koko neiti oli jo eri virkeän näköinen, käveleskeli pihalla pienessä tihkusateessa ja jaksoi jopa ravata! Ja illalla maistui jo oma ruoka: raakaa lihaa, ruusukaalia ja vihreitä papuja, luomumunaa, karpalo- ja tyrnijauhetta, luomuseesamöljyä ja vitamiinit!!

Siskoni piipahti tänää, eikä huomannut Lotassa mitää erilaista ja hämmästyi, kun kerroimme, missä kunnossas se oli vielä pari päivää sitten. Ja Snoopy-terrierikin sai jo pihalla "kyytiä" Lotalta! :)

Lotta ja Manta tänään, 11.7.08

1721220.jpg

Kuvia Lotasta toukokuussa 08. Kuvat on ottanut Salme Mujunen. Lisää kuvia löydät Salmen käsialalla löydät täältä.

1721214.jpg

Lotta ja Lotan filosofiset mietteet.

1721212.jpg

1721215.jpg

Lotta-neiti 13 vuotta. Ikä ei tassuja paina...