Kesä alkaa vihdoinkin hiipiä myös tänne Kuusamoon. Pihalla olemme ahertaneet taas ja kukkaro siinä sivussa on keventynyt ikävästi... Toivon kaiken vaivannäön tuottavan tulosta. Viime syksynä istutetuista kasveista ovat kaikki säilyneet yli talven lukuun ottamatta yhtä koristearonian taimea pensasaidassa. Sen korvasin tänään uudella taimella.

1613912.jpg

Tulevan terassin laajennusosan edessä oleva kivikkokasvien oma maailma. Keltamaksaruoho, kaukasianmaksaruoho ja mikä se tuo yksi mätäs on, jossa kukka kuin ruohosipulissa... Lisäski tuijat, tervolanhanhikit, päivänliljat ja arovuokot pilkistelevät.

1613918.jpg

Tontin vasen takanurkka. Siellä on nyt kuusia, luonnonkuusien joukossa on yksi mustakuusi.

1613935.jpg

Tässäkin on yksi mustakuusi. Oikealla kontortamänty. Sähkökaapin edessä on tuivioita. Pylväspihlaja - sinikuusamarivistön jatkoksi hain tänään vielä kaksi sinikuusamaa. Ne erottuvat tosi viherinä muihin verrattuna, ovathan olleet kasvihuoneessa. Tervolanhanhikitkin ovat terhakoita ja nauhukset nostavat jo lehtiään mullasta.

1613958.jpg

Tämäkin laatikko alkaa saada väriä. Sinilaakakatajat edessä, takana alppiruusu Elviiroja ja yksi valkoalppiruusu. Edessä vasemmalla varjoliljat pilkistävät valoon. Valkotäpläimiköistä vain yksi taimi on selvinnyt talvesta. Sitä varjelen nyt parhaan taitoni mukaan.

1613975.jpg

Terassinlaajennusosa toisesta suunnasta. Tuijat alkavat saada vihreän värinsä. Pilvikirsikkakin (tuon kepakon kohdalla) näyttää hiirenkorviaan.

1613969.jpg

Kukkapenkki.Pallotuijia ja sinilaakakatjia. Ruusut (tornionlaaksonruusu, Peace, hansaruusu, nukkeruusu) , akileijat, kevätvuohenjuuret, pionit. Pitihän väriä jo saada, kun ei malta odottaa perennojen kasvua... Markettoja ja orvokkeja. Lisää perennoja on tulossa. Ja keiju miettii, miltä tämä piha joskus näyttää. Ja muistuttaa ystävästäni Ullasta.

1613978.jpg

Pieniä kuusia on laitettu myös tälle tontin rajalle, kukkapenkin taakse. Tarhapiisku oli säilynyt hyvin valeistutuksessa ja jaoin sen penkkiin. Tulppaanitkin säilyivät harakoiden uteliaalta kaivelulta...kaksi mukulaa oli kaiveltu, kun ensimmäiset lehdenkärjet pilkistivät ja vain juuret olivat jäljellä... Miten lie käynyt herkuttelijan? Huonosti? Ainakin loput sipulit ovat saaneet olla rauhassa siitä asti.